Kortingsactie
Wachtwoorden

Paswoord manager niet altijd even veilig!

Beveiligingsbedrijf Ledger wat onderzoek deed naar verschillende wachtwoord managers merkte een zwakheid in de paswoord manager van Kaspersky. Hoewel de software van Kaspersky boven gemiddeld betrouwbaar is maakte het antivirus bedrijf hier een behoorlijke blunder.

Ondanks de standaard lengte van 12 karakters maakte de Kaspersky Password Manager zwakke wachtwoorden. Dit komt omdat het algoritme wat de software gebruikte, voor het genereren van nieuwe wachtwoorden, gebaseerd was op het tijdstip uitgedrukt in seconden.

Dit maakte het mogelijk voor kwaadwillende paswoorden van Kasperksy in enkele minuten te kraken door middels van een brute forse aanval. Mits de gebruikers het standaard password gebruikte.

Twee jaar nadat het Beveiligingsbedrijf Ledger de antivirus software ontwikkelaar op de hoogte bracht is het lek gedicht. Als u gebruik maakt van de Kaspersky Password Manager is het verstandig om de laatste updates te installeren. Hiermee bent u ervan verzekerd dat het probleem is verholpen.