Kortingsactie

Het Politie virus verwijderen Deel 1

Politie virus verwijderenHet Politie virus verwijderen.

De afgelopen jaren zijn cybercriminelen steeds slimmer geworden op het gebied van malware en virussen. De virussen die vandaag de dag in omloop zijn, zijn steeds moeilijker te verwijderen. Beschikt u over antivirus software, maar bent u toch slachtoffer geworden van het politievirus; hieronder bespreken we hoe u in de meeste gevallen het politie virus kunt verwijderen. Heeft uw antivirus software zijn werk niet goed gedaan en bent u op zoek naar goede antivirus klik dan hier. Download PDF

Het politievirus

Het politievirus is een Trojan horse dat uw gehele computer blokkeert. U krijgt de melding dat u computer is vergrendeld en dat u een boete moet betalen om de computer te deblokkeren. DOE DIT NOOIT!!! Na betaling is uw computer nog steeds geblokkeerd en cybercriminelen gaan er met uw geld vandoor.

Voor het verwijderen van het politievirus is enige computer ervaring benodigd. Zie onderstaande stappen. Als u niet geheel bekend bent met computers is het raadzaam het verwijderen door een specialist te laten uitvoeren. De hierna genoemde stappen zijn als richtlijn en hebben niet altijd succes. Beschikt u over een goede backup dan is het raadzaam om deze terug te zetten.

Download met een computer, die niet besmet is, het volgende ISO bestand. Brand het gedownload bestand op een CD. Als de CD gebrand is, is het de bedoeling om de besmette computer op te laten starten van deze CD:

Zet de computer aan, onder in beeld verschijnt de melding: Boot Menu. Dit is per computer merk verschillend. In de meeste gevallen is het toets: F9 of F11 of F12. Sluit de computer aan op de netwerk kabel voordat u deze opstart.

Bitdefender Rescue CD Virus verwijderen

Selecteer de standaard instelling: “Start Bitdefender Rescue CD in English”

Als de besmette computer is opgestart van de antivirus CD, dient u de laatste updates binnen te halen. Dit is nodig zodat de meest recente virussen verwijderd kunnen worden.

Bitdefender Rescue CD Virus verwijderen

Klik op “Continue” als de computer aangesloten is op de netwerk kabel (RJ45 / Internet kabel / UTP kabel) tijdens het opstarten. Dan begint de antivirus met het downloaden van de laatste updates. Dit is zeer belangrijk!

Bitdefender Rescue CD Virus verwijderen

Nadat de updates gedownload zijn begint automatisch de antivirus scan. Dit kan van enkele minuten tot uren duren. Dit is afhankelijk van de snelheid van de computer en de hoeveelheid data die gescand moet worden.

Bitdefender Rescue CD Virus verwijderen

Als de antivirus scan niet automatisch start klikt u op: “Scan Now”

Bitdefender Rescue CD Virus verwijderen

Als de gehele computer is gescand krijgt u het resultaat. Achter de gevonden virussen staat: “Take no action”. Hier klikt u op en selecteert u “verwijderen”. Soms wil dit niet lukken, dan selecteert u “desinfecteren”.  Als dit niet lukt selecteert u “Rename”.

Als bovenstaande handelingen zijn uitgevoerd, herstart u de “besmette” computer. De computer is nog niet volledig virus vrij. Voordat we hiervan uit kunnen gaan dienen er nog paar handelingen en scans uitgevoerd te worden.

Het Politie virus verwijderen Deel 2