Kortingsactie

Populaire apps niet altijd te vertrouwen.

Populaire apps niet altijd te vertrouwen.

Volgens een Amerikaans beveiligingsbedrijf is de gratis app, van een pratende poes, de gevaarlijkste app met de meeste downloads. Het bedrijf TrustGo omschrijft de apps als beveiligingsrisico als ze onder andere het telefoonnummer stelen, spam vertonen of zelfs het apparaat ID stelen.

Het grootste aantal van de risicovolle apps steelt het telefoonnummer en verkoopt die aan adverteerders (81%). Apps die ongewenste spam vertonen komt voor bij 67%. Ongeveer de helft van deze besmette apps steelt het apparaat ID. De ID van het apparaat stelen om zo mogelijk de telefoon over te nemen en ongewenste iconen te plaatsen om gebruikers te misleiden om meer apps te downloaden.

Aan de hand van bovenstaande kenmerken is er een top 10 opgesteld met de meest risicovolle apps. De gratis app “Talking Tom Cat” staat op de eerste plaats, gevolgd door “Guitar: Solo Lite en Brightest Flashlight”.

“Talking Tom Cat” zou bij meer dan 50 miljoen toestellen het apparaat ID en telefoon nummer hebben gestolen. Volgens de beveiliger laat dit zien dat populaire apps niet altijd te vertrouwen zijn.

gevaarlijkste-apps