Kortingsactie
Private Internet Access

Private Internet Access (PIA) 2021

Private Internet Access (PIA) VPN Review: snel, uitgebreid en laaggeprijsd

De Private Internet Access (PIA) VPN-dienst is razendsnel en met talloze extra functies. De service beschikt wereldwijd over duizenden servers. Voor nieuwe gebruikers is de minimale interface flink wennen.

Samengevat

Pluspunten

  • Uitgebreid aantal servers (Meer dan 3200 servers in 24 landen)
  • Gunstig geprijsd
  • Blokkeert advertentie trackers
  • Ondersteunt P2P en BitTorrent
  • Ondersteunt file-sharing
  • Kill Switch

Minpunten

  • Interface geeft geen feedback
  • Niet mogelijk om specifieke servers te selecteren
  • Simpele interface werkt niet voor iedereen even prettig

Veilig op het web

Wilt u zich ervan verzekeren dat al uw internetverkeer veilig en discreet plaatsvindt, overweeg dan om een VPN-dienst aan te schaffen. Via een VPN verloopt het gebruik van internet via een versleutelde tunnel. Volledig afgeschermd voor spionnen en inbrekers. PIA is momenteel een van de snelste en meest uitgebreide VPN-services verkrijgbaar.

Gebruik boven schoonheid

De gebruikersinterface van PIA is zo minimaal dat je het nauwelijks een bedieningspaneel kunt noemen. Het inlogscherm dient bijvoorbeeld ook voor het instellen van het type encryptie, de verbonden servers en proxy. De rest is verborgen in het rechtermuisklik-menu.

Gedetailleerde log informatie ontbreekt. Ook blijft het toegewezen IP-adres verborgen. De verbindingsstatus zult u zelf in de gaten moeten houden. Bent u verbonden met een server dan kleurt het icoon groen, rood wanneer u geen verbinding heeft, en grijs als de software bezig is verbinding te maken.

Voor beginnende gebruikers van PIA kan het gebrek aan feedback best frustrerend werken. Doorgewinterde gebruikers waarderen juist de minimale aanpak zonder gelikte verpakking. Bij PIA staat het eigenlijke gebruik van de VPN-diensten centraal.

Ad trackers en hackers

Sinds kort beschikt PIA over een advertentie en tracker-blokkeer tool, genaamd MACE. Staat deze ingeschakeld, dan worden vervelende advertenties automatisch tegengehouden. Ook weert de functie de trackers waarmee bedrijven uw internetgedrag nauwlettend monitoren. Deze tracker-blockers voorkomen bijvoorbeeld dat u wordt overspoeld door een plotselinge golf van advertentie-spam.

PIA over de hele wereld

Met een lidmaatschap op PIA krijg je toegang tot ruim 3.000 servers verdeeld over 24 landen. Hiermee heeft de dienst een van de grootste diversiteit aan servers van alle services. Het selecteren van specifieke servers is niet mogelijk.

Slimme hackers kunnen uw internetverkeer monitoren door DNS-aanvragen te monitoren. PIA maakt dit onmogelijk door gebruikers de kans te bieden een eigen DNS-server te gebruiken.

Om uw veiligheid extra te waarborgen, ondersteunt PIA PPTP, OpenVPN en L2TP/IPSec protocollen.

Private Internet Access VPN Review 2021

Snelheid - 10
Aantal Servers & Landen - 10
Gebruikersgemak - 9
Stabiliteit en betrouwbaarheid - 9
Support - 8
Prijs prestatie verhouding - 9.5
Protocollen - 10
User Rating: 2.74 ( 2 votes)

Conclusie

Private Internet Access (PIA) VPN behoort tot de beste VPN-diensten momenteel verkrijgbaar met heel wat features en duizenden servers wereldwijd. Alles voor een aantrekkelijk prijs. bekijk hier het overzicht van de beste VPN Providers.