Kortingsactie

Ruim 86.000 printers toegankelijk via Google.

Printer beveiligingRuim 86.000 printers toegankelijk via Google.

Ruim 86.000 HP Printers toegankelijk vanaf het internet. Google heeft ruim 86.000 printers geïndexeerd die met een simpele zoekopdracht “inurl:hp/device/this.LCDispatcher” toegankelijk zijn. Dit is een groot risico omdat veel printers over beveiligingslekken beschikken. Hierdoor is het voor kwaad willende mogelijk om toegang te krijgen tot het interne netwerk, aldus Adam Howard.

Een zeer grote hoeveelheid van de geïndexeerde printers zijn direct te benaderen vanaf het internet. Dit komt omdat deze printers niet voorzien zijn van een wachtwoord. De printers staan onder andere bij diverse grote onderwijsinstellingen en universiteiten.

Het beveiligingsprobleem blijkt al een aantal jaar bekend te zijn.  Hier is tot op heden niets aan gedaan. Eerder dit jaar werd al bekend dat een grote hoeveelheid IP Security camera’s toegankelijk waren vanaf het internet.

Het is dus van groot belang om voor de hierboven vermelde zaken een goed wachtwoord in te stellen zodat hackers geen toegang kunnen krijgen tot uw interne netwerk.