Kortingsactie

Secunia Personal Software Inspector (PSI)

Review Overview

Goed product

Top Product

Secunia PSI krijgt een score van 8/10. Een goed product geschikt voor Windows.

User Rating: 4.13 ( 2 votes)

Secunia PSI System Score
Downloaden button

Secunia van het bedrijf flexera richt zich niet langer meer op consumenten.

Secunia Personal Software Inspector, afgekort Secunia PSI, is een tool die u helpt bij het up-to-date houden van de software die op uw computer is geïnstalleerd.

  • Secunia Personal Software Inspector
  • Systeemeisen

Secunia Personal Software Inspector

Houd je PC up-to-date! Het installeren van nieuwe programma’s is zo gepiept, maar het up-to-date houden van alle software op uw computer kan een tijdrovende klus zijn. Het installeren van nieuwe software updates is verstandig, de uitgekomen updates lossen in veel gevallen beveiligingsproblemen op. Daarnaast zorgen de updates vaak voor nieuwe functionaliteiten in de software.

Secunia Personal Software Inspector

Secunia Personal Software Inspector, afgekort Secunia PSI, is een tool die u helpt bij het up-to-date houden van de software die op uw computer is geïnstalleerd. Let op, dit programma biedt geen bescherming tegen virussen én het is geen vervanging van een virusscanner. Wel biedt het hulp/ondersteuning bij het installeren van updates. Zo kunt u in één oogopslag zien welke software voorzien is van de laatste updates,  welke niet en welke software totaal niet meer ondersteund wordt (end of life). Afhankelijk van de instellingen kunt u deze software direct updaten naar een nieuwe versie.

Instellingen Secunia PSI

Secunia PSI staat zo ingesteld dat deze tijdens het opstarten automatisch controleert op nieuwe updates. Dit kan het opstart proces vertragen. Om dit uit te schakelen, klikt u op instellingen en haalt u het vinkje weg bij “uitvoeren bij opstarten”. Bij instellingen “verwerken van updates” hebben we alle opties uitgevinkt. Hiermee houden we alles zelf in de hand. Dit is een vrije keuze, hier kunt u eventueel kiezen om de updates automatische te laten installeren.

Eerste scan

De eerste scan die het programma doet vergt behoorlijk wat tijd . Het lijkt erop dat de scan gereed is, echter op de achtergrond wordt de scan nog verder uitgevoerd. Het programma lijkt hierdoor af en toe vast te lopen (Not Responding). Dit is echter niet het geval. Het kan vaak minuten/uur duren voordat het programma klaar is met scannen.

Voordelen:

  • Eenvoudig en duidelijk overzicht.
  • Optie tot het automatisch downloaden/installeren van updates.
  • Software is in het Nederlands beschikbaar.

Nadelen:

  • Het programma lijkt regelmatig vast te lopen.
  • Het scannen duurt vrij lang.