Kortingsactie

Server Back-up advies voor MKB

backup software en beveiligingServer Back-up advies voor MKB.
Om direct te kunnen handelen als er een systeem crash plaats vindt, is het altijd noodzakelijk dat er back-ups van het systeem gemaakt worden.

Hoe goed een systeem ook beveiligd is, data verlies kan altijd plaats vinden. Het is dan ook altijd noodzakelijk naast antivirus software een back-up te hebben van de servers. Van de cliënt pc’s is het onnodig omdat deze waarschijnlijk van tijd tot tijd een nieuwe image krijgen en alle data in werkelijkheid wordt opgeslagen op de servers.

Het beste is om deze back-ups op de volgende wijze uit te voeren. Dagelijks een volledige back-up te maken. Dit in combinatie met drie verschillende harddisks. Op elke harddisk is het mogelijk om verschillende back-ups naast elkaar te plaatsen, de hoeveelheid back-ups op een externe harddisk is afhankelijk van de totale grote die gebackupt wordt. Ook raden wij aan om meerdere back-up schijven te gebruiken. Dit maakt het mogelijk dat er bij een systeemcrash een keuze gemaakt kan worden uit verschillende back-ups.

•    1 externe harddisk voor het maken van de back-up op maandag en woensdag
•    1 externe harddisk voor het maken van de back-up op dinsdag en donderdag
•    1 externe harddisk voor het maken van de back-up op vrijdag avond

Daarnaast heeft het voordeel van meerdere harddisk dat, als er een van de back-up schijven beschadigd is of fouten bevat, er nog de mogelijkheid bestaat om de back-up van een andere harddisk terug te zetten.

Handige links:
Genie9 Server Backup software
Windows client backup software
Online backup software