Kortingsactie
Sophos Endpoint Antivirus Review

Sophos Endpoint Antivirus

Sophos Endpoint Antivirus Review: zakelijke gebruiker centraal in uitstekende internet security

Sophos Endpoint Antivirus levert internet beveiliging voor MKB-ers met flexibele licentie mogelijkheden. Het pakket laat zich gemakkelijk installeren, uitbreiden en aanpassen aan de gebruiker. User rechten staan standaard erg soepel ingesteld.

Samengevat

Pluspunten

 • Flexibel, diverse soorten en aantallen licenties verkrijgbaar
 • Multi-device / cross-platform, ook voor Linux
 • Kennis van ICT niet noodzakelijk
 • Gestroomlijnde, intuïtieve en elegante management console
 • Eenvoudig af te lezen beveiligingsstatus en te reageren op dreigingen
 • Goede contextgevoelige ‘help’-functie
 • Mogelijk om meerdere administrators aan te maken
 • Voor iedere gebruiker rechten eenvoudig in te stellen

Minpunten

 • Standaard veel bevoegdheden users
 • Alle administrators dezelfde rechten
 • E-mail waarschuwingen en drempels niet handmatig in te stellen
 • Alleen in het Engels verkrijgbaar

Alleen voor zakelijke markt

Het Britse antivirus bedrijf Sophos kiest al bij het ontwerp een duidelijk richting: de zakelijke gebruiker. De internet security is ontworpen rond een hiërarchie van meerdere gebruikers met verschillende rechten. Deze worden vanuit de goed ontworpen management console beheerd en toegekend.

Als het gaat om het de belangrijkste antivirus taken, behaalt Sophos Endpoint Antivirus gemiddelde scores. Uit onafhankelijke tests blijkt dat 94% van de dreigingen werden gedetecteerd en geïsoleerd.

Focus op gebruikers

In tegenstelling tot andere pakketten richt Sophos zijn beheer op gebruikers in plaats van apparaten. Het beheer van user-rechten werkt flexibel en maakt het eenvoudiger om gebruikers op meerdere apparaten (zoals desktops, laptops en mobiele apparaten) te beschermen. De beheerder groepeert users op elk mogelijke manier (bijvoorbeeld op functie, rol en locatie) en wijst rechten toe. Rechten worden standaard georganiseerd vanuit vijf grote categorieën: Web beheer, bescherming tegen malware, perifere beheer, applicatiebeheer controle en mobiele apparaten. De standaard ingestelde rechten vonden wij wat soepel, maar het instellen van strengere beveiliging is eenvoudig gedaan.

Leren met slimme help functie

Endpoint Antivirus biedt contextgevoelige hulp die concepten uitlegt en toont hoe aangeboden oplossingen gebruikt kunnen worden. Eenvoudige ondersteuning is beschikbaar als pop-up. Meer gedetailleerde uitleg verschijnt in een balk aan de rechterzijde van de pagina. Hoewel de tekstuele uitleg zeer informatief is, missen we visuele ondersteuning, zoals screenshots en video’s. Wel is er op elke pagina een link van waaruit u contact kunt zoeken met Support.

Sophos Endpoint Protection

Antivirus bescherming - 10
Gebruikersgemak - 8
Mogelijkheden - 8
Stabiliteit en betrouwbaarheid - 8
Prijs prestatie verhouding - 8.2
User Rating: 4.07 ( 1 votes)

Conclusie

Sophos Endpoint Antivirus onderscheid zich van andere antivirus pakketten door de focus op zakelijke markt, en op gebruikers in plaats van apparaten. Het levert een prima internet security pakket op, ontworpen voor flexibel gebruik door groeiende ondernemingen met weinig specifieke ICT kennis.