Kortingsactie

Support op Windows 7 eindigt in januari 2020

Januari 2020 zal Microsoft volledig de stekker uit Windows 7 trekken. Het stopt in januari met de beveiliging updates voor Windows 7. Met als gevolg dat nieuw ontdekte beveiliging risico’s en onveilige bugs in het systeem niet meer gerepareerd gaan worden.

Als u een geldige Windows 7 of Windows 8.1 licentie heeft. Kunt u nog steeds gratis upgraden naar Windows 10. Hoe u dit doet leest u hier: https://www.zdnet.com/article/heres-how-you-can-still-get-a-free-windows-10-upgrade/

Waarom zou u upgraden

Windows is wereldwijd het meest gebruikte computer besturingssysteem. Hierdoor is het ook het grootste doelwit voor malware aanvallen. Omdat nieuw ontdekte lekken in het systeem niet meer gedicht gaan worden zullen er in loop van tijd grote beveiliging gaten in het systeem ontstaan.

Natuurlijk biedt een goede virusscanner bescherming. Maar omdat het bugs betreft in het besturingssysteem kan kwaadaardige software zich diep nestelen en hierdoor onder de radar van de virusscanner gaan werken.

Wij verwachten dat internet bankieren niet meer mogelijk zal zijn. Als u inlogt bij uw bank kan de betreffende bank zien welke internet browser u gebruikt maar ook welk besturingssysteem. Omdat deze na januari 2020 niet meer veilig geacht wordt kan het zijn dat u niet kunt inloggen of als later in het jaar het slachtoffer wordt van internet fraude.. kan dit zeer nadelige gevolgen hebben. U bent namelijk verplicht als gebruiker de basis veiligheid maatregelen te nemen. Dit betekend minimaal een veilig besturingssysteem en een van de beste virusscanner van dit moment.

Is mijn computer geschikt voor Windows 10

De minimale systeem eisen voor Windows 10 64 bits zijn:

  • Minimaal 1GHz processor of sneller
  • Minimaal 2 GB RAM
  • 20 GB vrije harddisk ruimte
  • Grafisch kaart DirectX 9 of later met WDDM 1.0

Dit zijn de minimale systeem eisen die u nodig heeft. Wij raden u echter meer aan omdat het systeem anders erg traag wordt.

Tijd voor een nieuwe computer?

Als u een pc heeft die special voor Windows 7 is ontwikkeld dan is deze zeer waarschijnlijk ouder dan 7 jaar. In computer tijd is dit erg oud. De componenten in de computer zullen aan vervanging toe zijn of niet meer met de nieuwe software overweg kunnen. Nieuwe software wordt ontwikkeld voor snellere systemen.

In dit geval is het raadzaam om voor een nieuwe computer te kiezen die voorzien is van Windows 10. Hiervoor heeft u nog enige tijd.