Kortingsactie

IOLO System Mechanic 2021

Review Overview

Gebruikersgemak
Mogelijkheden
Stabiliteit en betrouwbaarheid
Prijs prestatie verhouding

€ 48,99

System Mechanic 2021 maakt het systeem sneller en stabieler. De vernieuwde versie werkt een stuk prettiger en is geschikt voor Windows 10.

User Rating: 2.51 ( 87 votes)
System Mechanic 2021 review
Bezoek Website Button

System Mechanic is de ideale oplossing om uw computer eens goed onder handen te nemen. System Mechanic maakt het systeem sneller en stabieler. De software is vergeleken met de vorige versies erg vernieuwd en biedt betere tools.

System Mechanic 2021

System Mechanic heeft een vernieuwing ondergaan en komt met een aantal extra nieuwe functies. De software is in het Nederlands beschikbaar. Het is ons echter opgevallen dat een aantal onderdelen niet helemaal netjes zijn vertaald. Daarnaast is de uitgebreide online uitleg, waarna regelmatig verwezen wordt. De software is eenvoudig en u zult de online uitleg minimaal nodig hebben.

Hieronder volgen enkele interessante functies:

Powersense

De ingebouwde powersense functie is erg interessant. Deze functie is de meest vernieuwde toevoeging aan de software. Als we het live-Boost venster openen komen we de verschillende kant en klare energie schema’s tegen die ingesteld (kunnen) worden op basis van je computer gebruik. Hierdoor zorgt de software ervoor dat het gebruik van de processor en het ram geheugen optimaal wordt benut. Er bestaan verschillende standaard schema’s voor het spelen van zware computer games, het rustig browsen en het bewerken van foto’s en video’s. Daarnaast is het mogelijk zelf een schema te maken, waarbij het mogelijk is verschillende achtergrond processen uit te schakelen.

Privacy en Security

De privacy en security functie kunt u niet vergelijken met dat van een virusscanner. Deze mag dan ook niet ontbreken op uw computer. Veel internet security software komt tegenwoordig ook met uitgebreide pc optimalisatie. In de meeste gevallen bent u goedkoper uit door een goede virusscanner te nemen die over pc optimalisatie software beschikt.

Rapportage

System Mechanic is erg gebruiksvriendelijk. Je kunt eenvoudig de computer scannen op fouten en verbeterpunten waarna een rapport naar voren komt die het mogelijk maakt de verbeterpunten automatisch of handmatig door te voeren. Het is altijd verstandig goed te controleren welke verbeterpunten worden doorgevoerd. Hier kan een software tool eenvoudig fouten maken. Daarnaast is het verstandig tijdens het scannen de computer met rust te laten. Hierdoor verkleind u de kans op onnodige meldingen in de rapportage. Ten opzichte van de vorige versie is de rapportage vereenvoudigt en een stuk makkelijker te analyseren.

Windows 10

System Mechanic komt voor Windows 10 met extra functies. Denk aan een app die de gezondheid status van de computer weergeeft en een functie genaamd winspresso, die het geheugen en de gebruikte apps op elkaar afstemt. Veel functies werkte bij de vorige versie niet op Windows 10, nu is het complete pakket compartible met Windows 10.

Conclusie

De computer prestaties worden door System Mechanic daadwerkelijk verbeterd. Dit was in de vorige versies ook het geval echter de nieuwe versie komt met verschillende extra opties. De energie opties werken uitstekend. De software is in het Nederlands beschikbaar op de hulp functie na. De prijs is € 48,99,- per jaar. Het upgraden van een eerdere versie is niet meer gratis. De software mag op meerdere computers in één thuis omgeving worden gebruikt.

Het bedrijf iolo focust zich al ruim 21 jaar op PC optimalisatie, security en data herstel. De software wordt wereldwijd door 36 miljoen gebruikers gebruikt op maar liefst 75 miljoen computers.

Minimale systeemeisen

  • Windows® 10
  • Windows® 8, 8.1
  • Windows® 7
  • Minimum 1 GB RAM (optimaal 2 GB)
  • 60 MB of vrije ruimte op de harddisk