Kortingsactie

Tablet en Security Tips Deel 1

Tablet en Security Tips Deel 1Tablet Antivirus

De afgelopen jaren is het aantal tablet gebruikers enorm toegenomen. In Nederland heeft ongeveer 1 op de 3 mensen een tablet. Dit weten (cyber)criminelen maar al te goed. De hoeveelheid malware wat gericht is op de tablet is het afgelopen jaar enorm gestegen.

Het downloaden van een verkeerde app of het bezoeken van een verkeerde website kan al grote gevolgen hebben. Daarnaast is in de fysieke wereld de tablet ook een doelwit van dieven. Zorg daarom dat u goed bewapend bent tegen dit soort gevaren. In dit artikel geven we security tips gericht op de Android Tablet.

Beveiliging Software

Dat uw tablet voorzien moet worden van antivirus software hoeven we u natuurlijk niet meer te vertellen. De tablet van nu is bijna een volwaardige computer, we gebruiken hem om te e-mailen, facebooken, online shoppen en uiteraard om te bankieren op internet. Al deze handelingen brengen risico’s met zich mee. Daarom mag deze antivirus software niet ontbreken. Deze beveiligingsoftware is eenvoudig te downloaden in de Google Play Store. De bekende namen op antivirus gebied zijn ook te vinden in de Play Store.

Naast de bescherming tegen virussen en overige malware bieden de uitgebreidere beveiligingsoftware pakketten extra voordelen. Vaak zijn deze antivirus apps voorzien van antidiefstal mogelijkheden. Zo is het onder andere mogelijk bij diefstal uw tablet op afstand te blokkeren, data te wissen of een alarm signaal aflaten gaan. Daarnaast hebben de meeste antivirus apps een back-upfunctie.

Zakelijk gebruik

Heel veel gebruikers, gebruiken de tablet ook voor zakelijke doeleinden. Naast zakelijke e-mail berichten is de kans redelijk aanwezig dat op uw tablet gevoelige bedrijfsinformatie komt te staan. Deze gevoelige informatie mag niet in verkeerde handen vallen.

Vergrendeling

Het eerste wat u moet doen als uw tablet nieuw uit de doos komt is het instellen van een toegangsvergrendeling. Dit doet u als volgt: Start de tablet op, ga naar instellingen, klik op beveiliging en selecteer hier vervolgens Schermvergrendeling (vergrendelscherm).

Hier vindt u de verschillende opties om uw tablet te vergrendelen. Ons advies is om gebruik te maken van een wachtwoord of pincode. Het is raadzaam om de tablet zichzelf, binnen 1 minuut, te laten vergrendelen als de tablet niet gebruikt wordt.

De overige opties zoals een patroon tekenen of gezichtsherkenning raden wij niet aan. Deze opties zijn gevoeliger en makkelijker te omzeilen. In de toekomst zal de gezicht herkenningstechniek vast en zeker verbeteren, maar op dit moment is dit niet de meest betrouwbare variant.

Tablet en Security Tips Deel 2