Kortingsactie

Tablet en Security Tips Deel 2

Tablet en Security Tips Deel 2Tablet en Security Tips

In deel 1 van de Tablet en Security tips hebben we gesproken over beveiligingssoftware, zakelijk gebruik en tablet vergrendelingmogelijkheden. In dit deel gaan we in op het coderen van data op de tablet en de te nemen voorzorgsmaatregelen bij gebruik door kinderen.

Tablet versleutelen (Coderen)

Naast antivirus software kunt u ervoor kiezen uw tablet te versleutelen. Voor het versleutelen van uw tablet is het gebruik van een wachtwoord of pincode verplicht.

Ben zeker van u zaak voordat u begint aan het versleutelen van de data op uw tablet. Ongedaan maken is niet mogelijk. De enige manier om  de versleuteling ongedaan te maken, is uw tablet resetten naar de fabrieksinstellingen. Dit houdt in dat alle gegevens zoals Apps, filmpjes, foto’s, muziek, gedownloade gegevens en contacten verloren zullen gaan. Maak daarom altijd eerst een back-up van uw tablet voordat u aan de slag gaat met het coderen van uw data.

Het coderen van uw Android tablet doet u bij: Instellingen, Beveiliging, Coderen (Apparaat Coderen). Voordat u uw apparaat kan coderen moet u aan drie voorwaarden voldoen.

  1. U moet een pincode of wachtwoord instellen.
  2. Voordat u kunt beginnen moet de batterij volledig opgeladen zijn.
  3. De tablet moet aangesloten zijn op het stopcontact.

Het coderen van de data op de tablet brengt enige tijd met zich mee. Reken op minimaal een uur. De tijd van het coderen hangt erg af van de hoeveelheid die op uw tabled staat en de grote van het opslagmedium. Als u het coderen plotseling onderbreekt, kunt u gegevens kwijtraken.

Voorzorgsmaatregelen bij gebruik door kinderen

Laat u, uw kinderen wel eens aan de slag gaan met uw tablet; neem dan de juiste voorzorgsmaatregelen om problemen te voorkomen. Het downloaden van apps is zeer eenvoudig.

Een risico kan zitten in de Goolge Play Store. Standaard staat Goolge Play Store volledig open en kunnen apps simpel gedownload worden. Ook apps die gericht zijn voor volwassen doeleinden kunnen door uw kinderen worden binnen gehaald.

Om te voorkomen dat uw kinderen in de vroege ochtend, in bijvoorbeeld een weekend, zich met uw tablet amuseren, kunt u de instellingen van de Play Store aanpassen. Dit doet u als volgt: Open Google Play Store, ga naar instellingen en klik op inhoudsfiltering. Standaard staat “Alle apps weergeven” aangevinkt.

Heeft u liever niet dat uw kinderen (betaalde) apps downloaden dan is het mogelijk om hier een wachtwoord voor in te stellen. Daarnaast zijn er verschillende apps te vinden waar u een (beveiligd) gebied kunt creëren zodat u precies kunt bepalen wat zij wel en niet mogen openen op uw tablet.

Tablet en Security Tips Deel 1