Kortingsactie

Update: CryptoLocker ransomware

CryptoLocker ransomwareCryptoLocker ransomware verspreid zich ook via Skype

Vandaag is bekend geworden dat de hardnekkige ransomware ” CryptoLocker” zich niet alleen verspreid door middel van e-mail berichten maar ook via Skype. CryptoLocker is een agressieve malware variant die al de bestanden zoals: foto’s, video’s en documenten versleuteld op uw computer.

De ransomware deed zich, in dit geval, voor als een pdf bestand en werd opgemerkt door zijn dubbele bestandsextensie ” .pdf.exe “. De meeste computer gebruikers hebben de functie bestandsextensie weergeven uitstaan, hierdoor is het in eerste instantie bijna niet zichtbaar dat het om een verborgen .exe bestand gaat. In ons artikel: Extensies voor bestandstypen weergeven, wordt u uitgelegd hoe u dit eenvoudig kunt aanpassen.

CryptoLocker verspreidt zich vanzelf door alle personen in het adressenboek een besmette e-mail te versturen namens het slachtoffer. Op dit moment zijn nog geen oplossingen bekend voor het de-incrypten van de versleutelde bestanden. In het vorige artikel lieten we u al weten dat een goede back-up uitkomst biedt als u het slachtoffer bent geworden van deze malware. Voorkomen is beter dan genezen! Maak regelmatig back-ups van uw bestanden.