Kortingsactie
Veilig vanuit huis werken

Uw personeel veilig thuis laten werken

Thuis werken, een veilige werkplek is belangrijk ook voor bedrijfsgevoelige informatie

Dat er meer thuisgewerkt wordt, is niet alleen maar positief. Zeker waar het gaat om de manier waarop informatie beheerd wordt, kan dit een probleem zijn. De medewerkers zijn namelijk allemaal uit de beschermde omgeving van het zakelijk netwerk gehaald en werken nu allemaal vanaf hun eigen thuiswerkplek. Waarvan je als werkgever de vraag kunt stellen of die niet zo goed beschermd is. Gelukkig zijn er wel middelen die je kunt inzetten om de risico’s kleiner te maken.

Zorg voor goede antivirus software

De beste manier om veilig te werken is door zeker te zijn dat de juiste beveiligingssoftware is geïnstalleerd. Dat gaat dan bijvoorbeeld om antivirus software. Het is slim om als werkgever hier ook een rol in te spelen. Bijvoorbeeld door de middelen aan te reiken waar je vertrouwen in hebt. Wanneer dit geïnstalleerd is, dan is de kans dat er virussen kunnen binnendringen alvast een flink stuk kleiner. Dat maakt dat de informatie die bedrijfsgevoelig is dus ook een stuk veiliger staat in de thuisnetwerken.

Maak uw software  up-to-date

Ook een andere stap is van groot belang. Zorg dat de medewerkers altijd tijdig de updates installeren. Dit geldt bijvoorbeeld voor de software die jullie gebruiken. Het is belangrijk dat daar altijd de nieuwste versies van worden gebruikt. De updates zorgen er altijd voor dat er geen deurtjes blijven openstaan waardoor internetcriminelen kunnen binnendringen. Dit geldt ook voor het besturingssysteem. Ook die moet bijgewerkt worden zodra de mogelijkheid wordt geboden. Met de beschermde versies kun je ervoor zorgen dat er minder snel iets misgaat.

Geef goede voorlichting

Tot slot is het ook belangrijk om de medewerkers te betrekken bij de situatie. Vroeger was de verantwoordelijkheid voor de informatie minder groot. Het werd toch allemaal in een beschermde omgeving verwerkt en bewaard. Nu is dat anders, dus is het ook belangrijk dat ze daarop attent worden gemaakt. Op die manier is het voor iedereen duidelijk wat er aan de hand is en waarom er goed op de veiligheid gelet moet worden. Dit helpt om ze ervan te doordringen dat tijdig updaten nodig is en dat de virusscanner en antivirus software altijd ingeschakeld moet zijn.