Kortingsactie
Internet of Things

Van smart home naar foolish home.

De laatste jaren is het aantal smart apparaten verdrievoudigd en nog een paar jaar en het gebruik van smart apparaten is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven.

Dit is leuk zo kunnen we onze koelkast, oven, airconditioning, luchtreiniger en deurbel bedienen en uitlezen van onze smartphone. We weten wanneer onze tuin besproeid is en wanneer onze grasmaaier aan het werk is. Alles connected met uw thuisnetwerk. En dit laatste brengt natuurlijk een risico met zich mee.

Omdat we zoveel apparaten verbinding laten maken met het netwerk maken we eigenlijk een gatenkaas van onze veilige (WIFI)omgeving. Dit komt mede omdat veel apparaten, nieuw uit de doos, al niet meer veilig zijn. Het is daarom van groot belang dat u altijd de laatste software en firmware updates op deze devices installeert. Software op deze smart apparaten is zo veilig als zijn laatste update!

Omdat dit eigenlijk niet te beheren is en er steeds nieuwe beveiliging updates uitkomen! En het aantal apparaten dat smart verbonden is met uw WiFi verbinding groeit en groeit is er één device dat niet mag ontbreken. Dit is de zo genoemde antivirus box. Niet te verwarren met de reguliere antivirus die u op uw computer installeert.

Dit security apparaat plaatst u tussen uw router en alle smart apparaten in. Uiteraard kunt u ook uw computer, laptop en tablet verbinden met deze security box. Hiermee bent u ervan verzekerd dat al het verkeer wat in uw thuisnetwerk plaats vind gemonitord en gecontroleerd wordt. Zo controleert deze antivirus box op onder andere virussen maar ook op afwijkend netwerk verkeer.

Hier diverse antivirus routers special ontwikkeld om uw thuisnetwerk te beveiligen:

Op moment van schrijven kunnen we stellen dat bovenstaande apparaten de beste zijn op dit moment. Deze extra beveiliging is een must have in uw smarthome en mag niet ontbreken! Uiteraard wordt naast deze hardware box ook antivirus software voor uw computer, laptop, tablet geleverd!