Kortingsactie

Veel virusscanners nog niet voorbereid op Windows 10

Het duurt nog maar enkele weken voordat Microsoft de nieuwe Windows 10 gaat lanceren. Iedereen met Windows 7 en Windows 8 kan vanaf dat moment gratis upgraden naar de nieuwe versie Windows 10. Op diverse forums van antivirus software leveranciers is te lezen dat men tegen uiteenlopende problemen aanloopt. Dit gaat van installatie fout meldingen tot computers die niet meer stabiel werken of niet meer opstarten.

Om te voorkomen dat uw computer na de upgrade niet goed beveiligd is raden wij aan, voordat u de update uitvoert naar Windows 10, eerst de website van de virusscanner leverancier te raadplegen. Hier vindt u de laatste informatie over de status van het beveiligingsproduct en de nieuwe Windows 10.

Meer Zekerheid!

Mocht u meer zekerheid willen hebben dan raden wij u aan de upgrade tijdelijk uit te stellen. Na de lancering zullen diverse problemen naar voren komen. Wij raden onze gebruikers aan minimaal 4 weken te wachten tot na de lancering op 29 juli 2015. De upgrade zal minimaal 1 jaar gratis te downloaden zijn. Daarnaast lopen de huidige beveiligingsupdates van het besturingssysteem gewoon door. Upgraden is niet verplicht en kan ook over enkele maanden plaats vinden.

In het overzicht van de beste virusscanners van 2015 zal op korte termijn een lijst geplaatst worden met de virusscanners die compatibel zijn met het nieuwste besturingssysteem. De leveranciers die wij gesproken hebben doen er op dit moment alles aan om de deadline te halen. De verwachting is dat de grote antivirus bedrijven deze deadline gewoon gaan halen.