Kortingsactie

Algemene vragen

Wat is adware?
Wat betekent crapware?
Wat betekent Riskware?

Wat is adware?

Wat is adware
Adware is een software applicatie die, tijdens het internetten, advertenties op uw computer weergeeft. Adware houdt uw surfgedrag in de gaten en past hierop advertenties aan. De meeste Adware zit verwerkt is gratis software. Het doel is om door middel van pop-ups reclame inkomsten te genereren. Adware zit verwerkt in freeware en u gaat hiermee akkoord tijdens het installeren van de gratis software.

Het kan zijn dat u een website bezoekt die geïnfecteerd is. Op deze manier kan Adware op uw computer terecht komen zonder dat u hiervoor toestemming gegeven heeft. Hackers gebruiken beveiligingslekken, in bijvoorbeeld de internet browser, om hiermee uw computer te besmetten met bijvoorbeeld een Trojan horse. Waarna vaak illegale Adware wordt geïnstalleerd.

Wat betekent crapware?

Wat betekent crapware?
Crapware is voorgeïnstalleerde software op nieuwe computers. Naast het standaard Windows besturingssysteem krijgt u vaak extra (nutteloze) probeerversies die tijdelijk gratis gebruikt mogen worden. Crapware is niet schadelijk voor de computer. Het wordt ook wel bloatware genoemd.

Wat betekent Riskware?

Wat betekent Riskware?
Riskware zijn computer programma’s die schade aan kunnen richten als kwaadwillende deze benutten. Onder riskware vallen tools die normaal gesproken voor legale doelen gebruikt worden. Denk hierbij aan tools als hulp op afstand voor het overnemen van een computer op afstand.