Kortingsactie

Virusscanner Installatie

Installatie 32 of 64 bits virusscanner?

Als u niet zeker weet of u over een 32 of 64-bits besturingssysteem beschikt, dan kunt u dat op de onderstaande manier controleren. Is uw computer uit het jaar 2009 (of ouder bijvoorbeeld uit 2008) dan heeft u waarschijnlijk een 32-bits (86x). Is uw systeem jonger, dan kan het zijn dat een 64-bits (64x) is geïnstalleerd als besturingssysteem.

Bij Windows Vista of Windows 7 klikt u op start > Rechtermuis op Computer > Eigenschappen. Bij “Type Systeem” staat of uw over een 32/64 bitbesturingssysteem beschikt. Bij Windows 8.1 typt u in het startscherm “Computer” > Rechtermuis op Computer > Eigenschappen. Bij “Type Systeem” staat of uw over een 32/64 bitbesturingssysteem beschikt.

Als u beschikt over een 64-bits computer kunt u 32-bits software installeren. Andersom is dit helaas niet mogelijk. In de praktijk merkt u geen snelheid verschil tussen een 32-bits of 64-bits virusscanner. Een 32-bits virusscanner voldoet dus te allen tijde.

Wat is de juiste installatie volgorde van een virusscanner?

  1. Als u de antivirus software heeft gekocht download u het bestand op de computer. De download locatie vindt u in het e-mail bericht met de gekochte licentie. Sla het installatie bestand tijdelijk op het bureaublad op.
  2. Zorg ervoor dat alle antivirus software eerst wordt verwijderd voordat u de nieuwe versie installeert op de computer. Open start > Configuratiescherm > Programma’s en onderdelen. Hier kunt u de geïnstalleerde virusscanner verwijderen. Zorg ervoor dat trial / probeerversies ook verwijderd worden.
  3. Herstart de computer na het verwijderen.
  4. Installeer de nieuwe virusscanner die tijdelijk op het bureaublad is opgeslagen. Tijdens de installatie procedure geeft u de licentie code op die eerder per e-mail is toegestuurd.
  5. Update de virusscanner en haal de laatste virusdefinities binnen.
  6. Voer een volledige scan uit.
  7. Verwijder het gedownloade installatie bestand van het bureaublad.

Virusscanner licentie verloren

Op de website van de leverancier kunt u vaak inloggen met een eigen account. Vaak is dit het e-mail adres waarop u de installatie heeft gekocht. Hier vindt u in meeste gevallen het licentie nummer terug en het aantal computers dat gebruik maat van de licentie.

Hoe moet ik een virusscanner verwijderen?

Het verwijderen van een virusscanner doet u als volgt.

Windows 7
Open start > Configuratiescherm > Programma’s en onderdelen. Zoek de virusscanner op > Rechter muisknop en selecteer verwijderen.

Windows 8.1
Open het startscherm, ga met uw muis rechts uit beeld en klikt u op setting/instellingen en vervolgens op Configuratiescherm. Bij Programma’s en onderdelen zoekt u naar de bestaande antivirus software en klikt u met de rechter muis verwijderen.

Als u er zeker van wilt zijn dat de antivirus goed en volledige wordt verwijderd. In dit blog bericht bespreken we de juiste stappen.