Tijdelijke Kortingsactie
Home / Veelgestelde vragen / Virusscanner Windows

Virusscanner Windows

Wat is antivirus software?

Antivirus is een software programma, dat uw computer, mac, smartphone of tablet probeert te beschermen tegen virussen of andere kwaadaardige malware die uw computer bedreigen. De software probeert bedreigingen vroegtijdig te detecteren, identificeren en gelijkertijd te verwijderen.

Wat is het verschil tussen een virusscanner en antivirus software?

Een virusscanner is de Nederlandse benaming voor antivirus software. Hiermee wordt hetzelfde bedoeld.

Heeft mijn computer antivirus nodig?

Als u gebruik van e-mail, USB sticks, Cd’s, Dvd’s of Internet, op uw computer, dan is het antwoord hierop volmondig: JA!

Welke virusscanner moet ik nemen?

Welke virusscanner u moet nemen hangt erg af van uw eisen en wensen. Het belangrijkste is dat u er een heeft. Op de pagina met de beste virusscanner vindt u een overzicht waar u alle pakketten naast elkaar kunt vergelijken. U ziet hier in een oogopslag welke virusscanner het meest voor u geschikt is.

Hoe werkt een virusscanner?

De meeste virusscanners gebruiken twee verschillende technieken:

• Virusdefinities, een grote database met alle bekende virussen tot op heden gevonden. De virusscanner onderzoekt de computer door middel van het scannen van bestanden. De virusscanner kijkt hierbij of bestanden op de viruslijst staan. Als dit zo blijkt dan onderneemt de virusscanner actie door de virus onschadelijk te maken of te verwijderen.
  • Het monitoren van computer programma’s. Het houdt als het ware, op de achtergrond, verdacht gedrag van programma’s in de gaten.

Wat is de beste virusscanner voor Windows 8?

Voor het overzicht van de beste virusscanner verwijzen we u naar de gevoegde link.

Heeft Windows 10 een virusscanner nodig?

Ieder Windows besturingssysteem heeft een virusscanner nodig. De ingebouwde Windows Defender voldoet niet aan de eisen van een goede virusscanner. Wilt u uw persoonsgegevens goed beschermen dan dient u een virusscanner te installeren. Hoe meer functies een virusscanner heeft des te beter.

Wat is het verschil tussen antivirus en Internet Security?

De meeste antivirus bedrijven komen met verschillende producten voor consumenten op de markt. Een standaard antivirus pakket is de basis bescherming die een leverancier levert. Het heeft al het benodigde in huis om uw pc goed te beschermen.

Internet Security of Totaal Security zijn uitgebreidere versies van antivirus pakketten. Ze beschikken naast de basis bescherming over extra functies zoals: Ouderlijk toezicht, kinderbescherming, bescherming op sociaal media, backup oplossingen, bestandsvernietiging, bestand encryptie. Simpel gezegd biedt Totaal Security u meer mogelijkheden om u en uw computer extra te beschermen.