Kortingsactie
VeraCrypt

VeraCrypt Bestandsencryptie Software

VeraCrypt is een open source tool voor het versleutelen van bestanden. Het bekende TrueCrypt was lange tijd de meeste gebruikte open source encryptie software op de markt. Helaas stopte de ontwikkeling van het programma afgelopen jaar waardoor het tooltje niet meer betrouwbaar was en bugs niet meer gefixt werden.

Gelukkig is een vergelijkbare tool op de markt gekomen. Te weten; VeraCrypt. VeraCrypt lijkt sprekend op TrueCrypt niet alleen de interface is hetzelfde ook komt het met dezelfde mogelijkheden om uw data te en-crypten.

Bestands containers

Zo is het ook mogelijk met VeraCrypt grote bestands containers te maken. Alle data die in zo\u2019n container geplaatst wordt is meteen versleuteld. Daarnaast kunnen met het programma complete schijf partities versleuteld worden. Standaard gebruikt de software de AES encryptie. U kunt die eventueel wijzigen naar andere versleutel technieken zoals: Serpent en TwoFish. Ook is het mogelijk deze drie technieken te combineren tot een extra geavanceerde versleuteling.

Verborgen

Wil je de versleutelde bestanden niet zichtbaar maken, dan is het mogelijk om met de verborgen VeraCrypt volume te werken. De bestanden zijn dan alleen zichtbaar in de software van VeraCrypt met een wachtwoord.

USB Stick Versleutelen

Een zeer interessante functie is het compleet versleutelen van een USB stick. Gevoelige bedrijfsinformatie kan op deze manier eenvoudig en veilig verplaatst worden. De USB stick is op iedere willekeurige computer te ontsleutelen. Hiervoor heeft de gebruiker wel administrator rechten nodig.

Pluspunten:

  • Zeer betrouwbare encryptie.
  • Versleutelt naast data op de harddisk ook complete USB sticks.

Minpunten

  • De software is echter niet gebruikers vriendelijk.