Kortingsactie

Zijn wifi-netwerken wel allemaal zo veilig

In de vakantieperiode, op je vakantieadres of onderweg, is de kans dat je gehackt wordt groter dan in je normale dagelijkse leven. Door domweg overal maar verbinding met het internet te maken ligt internetfraude op de loer. In het meest gunstigste geval word je alleen maar gehackt en weten ze welke websites je op dat moment bezoekt. Maar het kan natuurlijk veel erger. Als je bij elke hotspot blindelings verbinding maakt en je e-mail controleerd, is de kans op identiteitsfraude heel erg groot. In dit artikel gaan we kort in over hoe je veilig kunt internetten onderweg en geven we enkele tips.

Automatische e-mail synchronisatie uitschakelen
De meeste e-mail programma’s controleren automatisch of er nieuwe e-mail berichten opgehaald moeten worden. Deze e-mail tools maken op een onveilige manier verbinding met de mailserver. Inloggegevens worden op deze manier niet versleuteld verstuurd en zijn eenvoudig door andere kwaadwillende personen te onderscheppen.

Schakel altijd de automatische synchronisatie uit. Controleer uw e-mail door middel van een versleutelde browser verbinding. Deze is te herkennen aan https://

  • https://mail.google.com
  • https://login.live.com/

veilig internetbankieren

Voor meer tips over veilig WiFi onderweg klikt u op bijgevoegde link.

Blijf up-to-date en installeer altijd de laatste updates
Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, installeer altijd de laatste updates van uw besturingssysteem. Niet alleen op uw laptop, maar ook op uw tablet of smartphone. De belangrijkste punten die u altijd moet voorzien van nieuwe updates:

  • Adobe Reader
  • Antivirus
  • Besturingssysteem
  • Flash player
  • Java
  • Webbrowsers

Antivirus software mag nooit ontbreken
Een goed antivirus software pakket dient altijd te zijn geïnstalleerd op uw computer en mobile divices. Er bestaan verschillende versies zoals de basis antivirus oplossing of een geavanceerde internet security oplossing met een geïntegreerde firewall.

In het volgende artikel bespreken we diverse andere tips voor veilig internetten in het algemeen.