Home / Antivirus Software / Beste antivirus software (Windows)

Beste antivirus software (Windows)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  Bitdefender Antivirus Plus Kaspersky Antivirus BullGuard Antivirus Norton Security Panda Antivirus Pro AVG Antivirus Avast! Pro Antivirus F-Secure Antivirus Norman Antivirus McAfee Antivirus
Bitdefender Antivirus 2015 Kaspersky Antivirus 2015 BullGuard beste virusscanner 2015 Norton antivirus 2015 Panda Antivirus Pro 2015 AVG Antivirus 2015 Avast! Antivirus 2015 F-Secure Antivirus Norman Antivirus 2015 Beste Virusscanner 2015
De laagste prijs:
Antivirus info: Bitdefender Antivirus Virusscanner Kaspersky antivirus Virusscanner Bullguard antivirus Virusscanner norton antivirus Antivirus informatie Antivirus informatie Antivirus informatie Antivirus informatie Antivirus informatie Antivirus informatie
  € 29,95 € 29,95 € 29,95 € 59,99 € 42,99 € 29,95 € 39,99 € 44,95 € 39,95 € 54,95
Tijdelijke Kortingscode:                    
Aantal Computers:
Computers per licentie 1+ 1+ 1 1 3 1 1 3 3 3
Beveiligings score
Bescherming score gemiddeld 99% 99% 98% 98% 97% 93% 96% 95% 95% 90%
Diverse Functies:
Anti Rootkit    
Anti Malware
Anti Phishing        
Anti Spyware  
Antivirus
File Advisor      
Search Advisor  
URL Advisor    
USB Controle            
Laptop stand                  
Gamer mode            
Herstel CD    
E-mail Bescherming        
Antivirus ondersteuning / Help & Support:
Telefonische Support        
E-mail  
Live Chat        
Besturingssystemen:
Windows 8.1 * *
Windows 8
Windows 7 (32 bit)
Windows 7 (64 bit)
Windows Vista (32 bit)
Windows Vista (64 bit)
Certificaten
AV-Test Certivicaat
Performance Test – Advanced+              
Virus Bulletin 100 Award          
Kortingscode                    

Antivirus test januari 2015 voor Windows 7 SP1 en Windows 8.1.

De afgelopen week zijn er weer een 26 tal antivirus pakketten getest voor het Microsoft pakket Windows 7 en de nieuwe versie Windows 8.1. De voorgaande virusscanner test vond plaats in november 2014. Inmiddels zijn er diverse nieuwe versies en verschillende updates van de virusscanners uitgebracht zoals: Bitdefender Antivirus Plus 2015, Kaspersky Antivirus 2015 en Panda Antivirus Pro 2015. We hebben besloten om alle pakketten nogmaals te testen op Windows 7 SP1 en de nieuwste versie Windows 8.1. Op korte termijn zal de virusscanner test voor Windows 10 Beta geplaatst worden.

Het antivirus programma Bitdefender antivirus plus 2015 kwam, voor het derde jaar op rij, het beste uit de test en wordt dus als beste aanbevolen voor consumenten, gevolgd door Kaspersky antivirus 2015 en BullGuard Antivirus 2015. De nieuwste versie van BullGuard antivirus wist zich te plaatsen op de derde plaats en versloeg hiermee Norton Antivirus 2015.

We hebben voor de test uitsluitend antivirus pakketten getest. Voor meer informatie over de uitslagen van de internet security test, totaal security test of de MAC antivirus test verwijzen we u naar de gevoegde links.

*Het antivirus programma van Avast en Norman scoorde een onvoldoende voor de virusscanner test van Windows 8.1.

Alle antivirus scanners zijn zorgvuldig getest op verschillende punten zoals:

 • Installatie procedure;
 • Bescherming / betrouwbaarheid;
 • Gebruikers gemak;
 • Functies en mogelijkheden;
 • Het verwijderen van virussen en malware;
 • Stabiliteit / PC belasting.

Voor het punt “bescherming / betrouwbaarheid” is gekeken naar de bescherming tegen de meest recente malware en virus aanvallen (zero-day malware) en detectie van zeer actieve malware. Daarnaast werd gekeken naar false en onterechte waarschuwingen tijdens acties van de gebruiker(s).

Bij het punt “verwijderen van virussen en malware” is met actieve rootkits getest. Deze dient door de antivirus software gedetecteerd te worden en moet vervolgens onschadelijk gemaakt worden.

Voor het punt “Stabiliteit / PC belasting” is gekeken naar de systeembelasting tijdens de opstart procedure en de acties van de gebruiker.

Het testoverzicht ziet er als volgt uit:

 1. Bitdefender Antivirus plus 2015
 2. Kaspersky Antivirus 2015
 3. BullGuard Antivirus 2015
 4. Norton Antivirus 2015
 5. Panda Antivirus Pro 2015
 6. AVG Antivirus 2015
 7. avast! Antivirus 2015
 8. F-Secure Antivirus
 9. Norman Antivirus
 10. McAfee Antivirus


Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van antivirus software

Het ene antivirus pakket is het andere niet. Net als bij alle andere consumentenproducten heb je producten die goed, slecht en/of middelmatig zijn. We bespreken hier de beste antivirus software van dit moment. Als het er echt op aankomt kan de antivirus software het verschil maken. Hij moet er zijn wanneer je hem nodig hebt.

Hier onder bespreken we een aantal zaken waar je op moet letten. Deze hebben wij onder andere meegenomen tijdens het testen van het antivirus pakket.

Bescherming

Het gaat er tegenwoordig niet alleen om dat een goede virusscanner bescherming biedt tegen virussen, wormen, Trojan horse en spyware, maar ze moeten ook bescherming bieden tegen nieuwe virussen zoals phishing, e-mail bedreigingen en rootkits. Je kan natuurlijk antivirus niet vergelijken met pakketen zoals internet security en totaal security maar ze moeten wel zoveel mogelijk bedreigingen tegen houden als ze kunnen.

Gemakkelijke installatie procedure

Het moet geen karwei zijn om antivirus software te installeren. Van het downloaden tot en met de eerste scan dient alles snel en eenvoudig geïnstalleerd te kunnen worden.

Gemakkelijk te gebruiken

Antivirus software is ingewikkeld en vaak erg uitgebreid met heel veel functies. De beste antivirus programma’s hebben alle functies waar computer experts graag mee werken . Maar ze moeten ook makkelijk te gebruiken zijn zodat elke beginner ermee overweg kan. Een goede virusscanner kan zelfstandig alles regelen zodat u als gebruiker er niet meer naar om hoeft te kijken.

Onderdelen

Hoe meer mogelijkheden een antivirus software pakket biedt des te beter. Dit geeft meer mogelijkheden en mogelijkheden bieden veiligheid, bruikbaarheid en betere prestaties.

Updates

Antivirus software is zo goed als de laatste update. Moderne antivirus software update zelfstandig en download continue kleine updates. Dit zorgt ervoor dat uw computer nagenoeg geen hinder ondervindt en er geen prestatie verlies is. De beste antivirus ontwikkelaars gebruiken push updates. Dit wil zeggen dat op het moment dat de updates beschikbaar zijn, ze direct op uw computer worden geïnstalleerd.

Help & Support

De beste antivirus software biedt meer mogelijkheden dan alleen diepgaande handleidingen. Het is erg van belang, als u problemen ondervindt, dat u met specifieke vragen terecht kunt bij de fabrikant. De beste antivirus fabrikanten zorgen voor een goede product ondersteuning zowel online als offline. Extra ondersteuning wordt gegeven door middel van telefoon, e-mail, live chat en extra middelen zoals: FAQ`s en tutorials.

Een goede antivirus software is effectief, efficiënt en makkelijk in gebruik. In combinatie met de juiste functies en een makkelijke / bruikbare interface. De beste antivirus levert een goede beveiliging en is prijs technische goed in orde.


Betaalde virusscanner

Waarom betalen voor een antivirus pakket als het gratis kan? Dit zijn vragen die geregeld gesteld worden.

Om te beginnen bied betaalde antivirus software meer beveiliging. Niet alleen tegen virus bescherming maar ook andere dreigingen zoals: spyware, malware, phishing en e-mail dreigingen. Deze pakketten bieden de gebruiker vaak een zorgeloze tijd achter de computer!

Vaak wordt bij een gratis antivirus software weinig tot geen support geleverd door de ontwikkelaars. Daarbij zijn de gratis scanners slecht geprogrammeerd en niet instaat om zelfstandig onbekende virussen te herkennen.

In de afgelopen jaren is het geregeld fout gegaan tijdens het installeren/updaten van deze freeware met als gevolg een blue screen of dead (BSOD).

Voor nog geen dertig euro kunt u tegenwoordig al uw computer goed laten beveiligen. Wilt u meer dan een antivirus pakket, dan zijn er ook nog de totaal en internet security oplossingen zoals onderandere: Norton Security With Backup 2015 Voor het complete overzicht van de Internet Security test adviseren wij de gevoegde link.


Soorten internet dreigingen

Hier onder staan de meest voorkomende internet dreigingen.

Worm (Computerworm)

Een computerworm (oftewel worm) is een zichzelf vermenigvuldigend computerprogramma. Wormen opereren zelfstandig. Een worm maakt gebruik van gaten in de beveiliging om zich zelfstandig van computer naar computer te verspreiden.

Trojan

Trojans maken geen gebruik van een zwakke plek op een computer. Maar worden zelf door de gebruiker gedownload. Vaak verstoppen ze zich in: plaatjes, filmpjes, screensavers, programmas enz. Deze functie kan toegang tot de geïnfecteerde computer verschaffen en zo schade toebrengen aan de computergegevens of de privacy van de gebruiker.

Spyware

Spyware is een computerprogramma die informatie steelt over een computergebruiker en deze doorsturen naar een externe partij.

Rootkit

Een rootkit is een set softwaretools die vaak wordt gebruikt door hackers. Na toegang te hebben verkregen tot een (computer)systeem, nestelt het zich diep in het besturingssysteem, waardoor het besturingssysteem instabiel wordt. De rootkit is zelden te verwijderen, en als dit lukt zal het functies van het besturingssysteem te beschadigen.

Phishing

Phishing is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse (bank)website, die een kopie is van de echte website en ze daar — nietsvermoedend — te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcard-nummer. Hierdoor krijgt de fraudeur de beschikking over deze gegevens met alle gevolgen van dien.

URL-spoofing

URL-spoofing is het nabootsen van de URL van bijvoorbeeld een bank, zodat de gebruiker denkt de echte site te bezoeken, terwijl de URL die van een bedrieger is.

Mailvirussen

Dit zijn de virussen die zichzelf als bijlage verspreiden via e-mail. Als uw computer daarmee is besmet is de kans groot dat uw computer ook e-mails met virussen gaat verspreiden. Met als gevolg dat u wordt geblokkeerd door uw internet provider. Daarnaast in het bedrijf`s leven zal uw IP-adres op een blacklist komen te staan met als gevold dat uw e-mails bij veel mail servers geblokkeerd worden.

Keylogger

Een keylogger is een programma of een stuk hardware waarmee men de toetsaanslagen tot zelfs de muisbewegingen van een computergebruiker kan registreren. Dus ook wachtwoorden etc.

Rogueware

Misleidt de gebruiker om geld te betalen voor het verwijderen van bedreigingen en waarschuwingen die nep zijn. Vaak zijn het nep virus scanners en na het betalen blijven ze gewoon op je computer. Ze zijn relatief makkelijk te verwijderen.

Traditionele antivirus

Er is veel kritiek ontstaan over de uitspraken van Symatec antivirus, die enkelen weken terug liet weten dat de traditionele antivirus niet meer geschikt zou zijn om computers, laptops en mobiele devices te beschermen tegen virussen en overige malware.

Veel beveiligingexperts vinden de uitspraken schandelijk overdreven. Het is inmiddels bij iedereen bekend dat een goed antivirus pakket meer moet bieden dan alleen antivirus, denk aan een goede firewall, antiphising, spam filters, sandboxes of intrusion detection tools. Consumenten en het MKB beschikken vaak niet over de meest moderne gelaagde security oplossingen zoals de grote organisaties.

Een goede virusscanner is nog altijd het minste wat u kunt doen om uw computer of thuis netwerk te beschermen. Deze detectie software mag dan ook niet ontbreken op een laptop, pc, tablet of smartphone.

Terug naar antivirus overzicht boven


Zoekwoorden

Beste antivirus software
antivirus RTL Nieuws
anti spyware
beste antivirus
beste antivirus 2015
beste virusscanner
Microsoft antivirus
virusscanner 2015
beste virusscanner 2015
virusscanner
Beste antivirus voor Windows 7
Beste antivirus voor Windows 8


Antivirus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>